Dagbog over renoveringen af vores nye hus på Lindøvej

Klik på de små billeder for et større.

Tirsdag 13/8 2002

Så kom muslingeskallerne. Chaufføren fra Fredsø ringede ved 9tiden og sagde at nu kørte han fra Mors og ca kl.13 rullede der en kæmpe lastbil op med trailer. Efter megen bakken frem og tilbage fik han læsset skallerne af i to bunker og kørte igen.
Lars 87 havde lovet at han ville komme og kigge på døråbningerne, men vi fik ham overtalt til at gøre mere end at "kigge" på dem, så da dagen var omme hvade han nået at lukke lidt over halvdelen af døråbningen fra gangen ind til stuen.
Mens det stod på fik Louise, Allan, Obersten og Bo kørt muslingeskaller ind i den bagerste del af stuen, i kontoret og i køkkenet.
Mikkel Rössel vg 43 kiggede forbi ved eftermiddagstid da han lige havde fået en tur til Otterup. Han var ikke synderligt begejstret for vores perle og kaldte det noget "gammelt lort" :-)

Svalerne har stadig travlt med at fodre ungerne og bliver lidt irriteret over at vi render ud og ind ad vognporten med skaller...

Mandag 12/8 2002

Vi har fået gravet det halve af gulvet ud i soveværelset og nu hvor den første del af støbningen er tørret i løbet af ugen, har vi løsnet jorden under den anden del af væggen og fået støbt færdigt i køkken, kontor og en lille del af soveværelset.
Vi har også fået pillet det sidste af loftet i alrummet ned, så der kun er rammen tilbage.
Louises forældre kom forbi med murerskeer og arbejdslamper. Derudover en kogeplade og en elkedel, så vi nu kan lave mad uden at skulle tænde op i grillen.
Bo har forgæves forsøgt at komme i kontakt med Fredsø Vognmandsforretning, som skulle have leveret muslingeskaller idag, men ikke har gjort det. Han kom endelig i kontakt med dem om aftenen og de lovede at de nok skulle levere imorgen. Obersten var skuffet. Han havde glædet sig hele week-enden på at skulle køre med skaller idag, men mon ikke han får lov i morgen.
Bente, Ole og Sofie kiggede forbi til aftensmad. Ole mente at de havde noget sandmørtel til overs fra deres eget byggeri, som vi godt kunne få til at mure døråbningerne til med. Det vil Bo hente hos dem i morgen.


Onsdag 7/8 2002

I dag har vi fået støbt fundamentet i køkkenet. Vi har gået og kigget på den halve væg som deler køkken og tvstue og har fundet ud af at den ikke bærer noget som helst, så Allan og Obersten har fået pillet den ned sten for sten, så vi har mursten til at lukke døren i gangen ind til stuen og den "hemmelige" dør der forbinder tvstue og kontor.
Loftet i tvstuen er isoleret ganske godt med glasuld og træplader, men når væggen nu er fjernet mellem køkken og tvstue, så giver det en niveauforskel, så vi er begyndt at pille det ned for at erstatte det med et gipspladeloft, der kan dække både køkken og alrum som det nu er blevet til. Idag nåede vi at fjerne træpanelpladerne, så dampspærren og isoleringen er blotlagt. Disse plader vil vi genbruge i viktualiekælderen når vi isolerer den mellem kælder og kontor.


Tirsdag 6/8 2002

De første meter fundament er blevet støbt. Bo har brugt det meste af dagen på at finde forskaldningsbrædder og en cementblander til en rimelig pris og fandt en i Silvan. I mellemtiden har Kent, som er vognmand, været her med 10 meter støbeblanding og Allan har knoklet ovre i stalden med at hakke svinebokse op, så vi har nogle rør til at støtte forskalningsbrædderne, mens vi støber. Allan og Bo kørte over til Otterup Trælast og hentede 10 sække cement og så kom der gang i støbningen. Obersten havde fået sat brædderne op så de sad pænt og det var forholdsvist nemt at hælde cementen ned i sprækken mellem brædder og væg. Da dagen var omme havde vi støbt det første af stuen og i kontoret.
Ud over det fik vi også gravet køkkenet ud.


Mandag 5/8 2002

Det er idag Louise's mors fødselsdag. HURRAAAA. Derfor får vi ikke lavet så meget. Vi skal nemlig til føs'da'sfest i Dalum. Alligevel har vi nået at få fjernet køkkenet, så der kun er vandhanen tilbage. Den har vi ladet sidde for ikke at skulle lukke for vandet....
Nedbrydningen af køkkenet er sket med stor hjælp fra Torben og Obersten som har sin søn Joachim med. Han keder sig til gengæld bravt imens det står på.
Øv øv øv. Inden vi tog afsted til fest, har vores kolleger Birgit og Lars nysgerrigt kigget forbi. Ikke at det var skidt, nej tværtimod, men Lars har kigget på indermurene og mener bestemt at vi vil gøre klogt i at støbe under væggene. Ellers vil de synke sammen, nu hvor de ikke kan støtte så godt på jorden længere. Vi kan godt se ideen men det sætter os tilbage i vores arbejdsplan. Øv øv øv.
Vi må igang i morgen.

En lille glædelig tilføjelse til surheden: Vi har svaler i vognporten og deres æg er lige klækket, så nu har far og mor travlt med at fodre ungerne...

Onsdag 31/7 2002

Så er kontoret gravet ud i 50 cm. dybde. Vi kan ikke lægge gulvvarme i hele kontoret pga. at viktualiekælderen ligger under kontoret, men vi vil forsøge enten med elektrisk gulvvarme eller simpelthen bare isolere gulvet over kælderen.
Allan gik i kamp med væggen der adskiller forgang og det lille rum, men blev overhalet indenom af Obersten, der så væltede resten af væggen. Vi fjernede yderdøren, der går indad, for at beskytte den mod flyvende murbrokker. Disse brokker vil vi foresten genbruge når døren fra gangen ind til stuen skal mures til. Vi har fundet en skjult dør, som også skal mures til; det er en smal skabslågelignende dør der forbinder tvstuen med soveværelset/kontoret. Hvad den har været brugt til er der mange gæt på...
Om aftenen dukkede Louises forældre op og spiste med. Det er første gang de ser huset, men er heldigvis ikke ved at falde bagover af gru over husets stand.
Det er i aften sidste gang vi kan bruge køkkenet. I næste uge er det planen at det bliver pillet ned.


Tirsdag 30/7 2002

Vi har fået gravet gulvet ud i den ene del af stuen. Den anden del af stuen vil vi lade være til sidst, så vi kan køre jorden fra de andre rum ud gennem terassedøren.
Alan Folmersen er gået i krig med af banke skabet i soveværelset ned. Det er meningen at soveværelset skal blive til kontor.
Torben Hansen kom og gav en hånd med nedpilningen af tapet og cellutex i soveværelset. Skorstenen viste sig at være medtaget af løbesod. Det skal vi have gjort noget ved på et tidspunkt.
Sidst på dagen fik vi brækket gulvet op i kontoret så vi kan få gravet jorden væk i morgen.


Mandag 29/7 2002

Renoveringen er påbegyndt. Målet er at få lavet gulvvarme i hele huset og fjernet radiatorerne. Derudover vil vi fjerne muren mellem den lille gang og det lille værelse, og på den måde få et rum som vi vil indrette som soveværelse. Vi vil desuden fjerne det halve af væggen, som deler tvstuen og køkkenet. Derved vil vi få et køkken/alrum.
Døren fra den lille gang ind til stuen skal mures til hvorved vi får en stue med et hyggeligt hjørne.

Thomas "Obersten" Løve Lund og Susanne er kommet for at hjælpe os.
Susanne er gået i krig med at få klippet hækken, som er blevet ganske lang. Imens er Thomas, Louise og jeg gået igang med at bryde gulv op i den bagerste del af stuen og grave jord op så vi når en dybde af ca. 50cm.
Om aftenen dukkede Katja og Michael op. Vi andre var gået døde i varmen af at grave men Michael mente godt at han kunne klare et par trillebørfulde mere og knoklede på så han bogstaveligt talt dampede.


Mandag 22/7 2002

Så er nøglerne til huset, vores. Vi har sammen med sælger og ejendomsmægleren været rundt og besigtige huset og aflæst målere.

Huset trænger til en kærlig hånd, så der bliver nok arbejde til et par dage frem.


Mandag 8/7 2002

Jubii vi er endelig blevet enige allesammen om forholdene vedr. huset og vi har været inde ved home Otterup og underskrevet købsaftalen.